Cat cams

De nokkenas van Cat Cams

Met een scherpe nokkenas heeft u de mogelijkheid om veel extra vermogen in uw motor te genereren. De timing van de assen is essentieel voor een goede inlaat, compressie, verbranding en uitlaat. Daarom is het belangrijk dat de beste nokkenassen in uw motor aanwezig zijn. Bij Hurricane Racing werken wij met de nokkenassen van Cat Cams. De nokkenassen van Cat Cams worden geslepen onder een hoek dankzij de CNC-slijpmachine. Deze kan de bewegingsrichting van de slijpsteen zo aanpassen dat hij dezelfde hoek volgt als de boring van de nokvolgers. Dit is noodzakelijk wanneer de kleppen van de motor naar het midden van de verbrandingskamer wijzen. Een voorbeeld hiervan is de Ferrari 333 SP motor met vijf kleppen per cilinder. Cat Cams biedt een breed assortiment van nokkenassen uit gietijzer van hoge kwaliteit. Deze nokkenassen hebben meer ‘conventionele’ toepassingen die gaan van ‘fast road’ tot brede competitie. Bij Hurricane Racing leveren wij de hoogwaardige nokkenassen van Cat Cams. Deze zijn onder andere opgeslagen in ons grote magazijn in Heerhugowaard, waar ook onze werkplaats aanwezig is. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 072-5721701, of neem een kijkje in onze online shop.

Autosport onderdelen uit ons eigen magazijn

In onze werkplaats beschikken wij over de beste apparatuur waarmee wij uw raceauto naar de top kunnen helpen. In deze werkplaats kunnen wij ook de nokkenas van Cat Cams afstellen en slijpen. De afstelling van uw nokkenas kan namelijk grote prestatieverschillen leveren. Ook kan de nokkenas bij ons worden gebalanceerd. In onze werkplaats beschikken we over twee motor testbanken tot maximaal 1000 PK. Ook hebben we een 2WD rollenbank tot 2000 NM. Hierop kunnen wij meerdere typen inlaat-systemen, nokkenassen en uitlaat-systemen testen. Ook testen wij op de motor testbank verschillende typen brandstof. Verder meten wij het vermogen, koppel, oliedruk, olietemperatuur, uitlaatgastemperatuur en de lucht-brandstofverhouding.

motor revisie
motorblok

Waarom u kiest voor Hurricane Racing

Hurricane Racing is actief sinds 1968. In die tijd hebben wij ons bewezen als een betrouwbare speler op het gebied van de autosport in zowel binnen- als buitenland. Wij bieden advies dat helemaal afgesteld op uw wensen en welke autosport u beoefend. Elke situatie is namelijk anders, en iedere auto vraagt een andere aanpak. Bij ons kunt u onder andere terecht voor:

  • professioneel en betrouwbaar advies
  • het testen van uw motor
  • maatwerk voor uw specifieke autosport
  • onderdelen op voorraad uit ons magazijn
  • technische bijstand in Nederland en het buitenland

Neem contact op met Hurricane Racing

Wilt u meer informatie over de nokkenassen van Cat Cams, en wat Hurricane Racing nog meer voor u kan betekenen? Neem dan contact op door te bellen naar 072-5721701 of stuur een mail voor meer informatie naar info@hurricaneracing.nl.